Naturen går till vila


Känner ni det också? Naturen lugnar sig efter sommarens intensiva ljus och värme. Fåglarna sjunger inte lika starkt nu, vinden hörs inte lika tydligt. Som att naturen gör sig i ordning för kvällen, inför den sköna sömn som väntar i vintern, för att göra sig redo för nästa morgon som är våren.

På promenader i skogen ser jag rådjur, ekorrar och rävar, harar och en älg då och då. Kanske inbillar jag mig bara men visst känns även djuren lite mer eftertänksamma nu, rent av filosofiska i sitt tuggande? En blick fäst i fjärran, ett stillsamt lunkande över ängen.

En människa som ensam strövar längs skogsvägen med blicken sökande efter svamp i skogskanten. Ett sådant lugn, vilket totalt fokus, mindfulness i dess renaste form.

Tankar lätta som bomull seglar upp mot den svala septemberhimlen. Luftens plötsliga lätthet gör andetagen extra näringsrika. Energier flödar snabbt nu när sommarens tröghet avtar.

Tänk en tanke och se den stiga till väders så lätt. Ta tag i den och följ med, se vart den för dig och landa där du minst anar det.


Det känns som slöjan mellan världarna är tunn nu.


Inga kommentarer:

Använder Blogger.