Gudinnor, kvastar och tips inför Eldens högtid


                                                                          

Månadsskiftet april-maj är en bra tid för att manifestera hopp och drömmar. Eldar tänds för att rensa upp och ge plats till årets fruktbärande tid, vårenergin är på topp och de lustfyllda energierna snurrar fortare. Tänk dig ett kosläpp och du har den rätta känslan:)
Den keltiska högtiden Beltane infaller nu och firar (lite ungefär) jordens uppvaknande, fertilitet och sommarens återkomst i majbruden Rhiannons namn. Här i Norden har vi vår starka fruktbarhetsgudinna Freja att hylla vilket passar extra bra denna fre(jas)dag ))O((
Oavsett vilken religion eller tro du har så tänk på att ju fler som samtidigt jobbar energimässigt med liknande fokus desto starkare blir den enskildes kraft:)

Här kommer ett förslag på hur du på ett mera meditativt sätt kan ta del av denna livsbejakande högtid och få dina drömmar att slå rot.
Du behöver; en blomkruka, jord, blomfrön, blomblad(gärna av rosor till Gudinnan:), papper, penna och en symbol(mynt, nyckel, sten, ring etc) som passar din manifestering. Innan du börjar är det bra att centrera dig, andas djupt och släpp taget om andra funderingar. Fokusera på uppgiften. Vill du dekorera din kruka med färg, band, fjädrar eller vad du känner för, så låt även det vara en del i din ritual. Skriv ner din önskan, se hur den kommer till liv, växer och gror. Varva jord, symbol, skriften med önskningen och avsluta med frön blandat med blomblad. Vattna och sköt om din önskekruka, göd den med kärlek och glädje. Visualisera och stärk din dröm:)

Ett annat passande tips den här tiden är att binda sig en kvast av björk. Kräver lite mer händighet men den behöver inte vara fullstor utan en liten fungerar utmärkt som symbol. Kvasten kan bland annat användas personligt i en symbolisk städning/utrensning eller mer avancerat i parrelation som en del i en ceremoni där ni tillsammans hoppar över den, kvasthoppning, och således "gifter" er. Eldhoppning, som tidsmässigt också hör till traditionen, är mer av en reningsrit och för att bringa lycka.
Pandemin gör att vi inte kan umgås så har du inte möjlighet till en egen majbrasa duger en virtuell bra. Tänd ljus för stämningens skull och önska oss alla ett slut och en nystart där vi har friheten att mötas igen. Att beskåda elden lockar lätt till eftertanke, så känn kärlek och respekt för det som varit och förväntan inför vad som komma skall:)

Ljus och kärlek🦋
Spådam Sandra

Vill någon läsa mer av vad jag skrivit på bloggen finns här en länk:)

https://blogg.spadam.se/search/label/Spådam%20Sandra?&max-results=6Inga kommentarer:

Använder Blogger.