Trumhealing fungerar via telefonen

Många gånger har jag blivit ifrågasatt huruvida en trumhealing kan fungera via telefonen.
Du kan prata i en telefon, eller hur? Vad är det som går genom telefonen? Jo, ljudet. Och trumman är ljudet i allra högsta grad.

För att gå tillbaka i tiden så har trummor alltid funnits, ja lika länge som det funnits människor. Man använde något att slå på för att skrämma bort farliga djur, för att sända meddelanden, för att kalla ihop stammen,  för att mana till strid eller för att få rytmen att dansa till. I varje stam fanns en speciell person som trummande, ofta också med medicinska kunskaper. Han/hon kallades shaman eller nåjd, och ansågs högt skattad i stammen.

Nu för tiden har det blivit ganska modernt i de nyandliga kretsarna att skaffa sig en trumma. Alla kan trumma, till och med barn och barnbarn slår på trumman, men jag skulle vilja påstå att det krävs en del tid och övning för att "bli ett med sin trumma".

Det finns olika varianter på trummor. En del är gjorda i naturskinn och en del är gjorda i syntetmaterial. De som är gjorda i naturskinn är väderkänsliga och behöver vårdas på ett speciellt sätt, medan de som är av syntet trivs i alla väder. Många köper en neutral trumma och smyckar den med egna målningar eller talismaner  såsom fjädrar, band och stenar.

Åter till trumhealing. Vad är det som läker och tröstar, lugnar och ger harmoni? Jo mammas hjärtslag för det lilla fostret, det lilla barnet och för alla som behöver. Mammas hjärtslag är på en viss frekvens, en viss hastighet och intensitet. Ju närmare denna frekvens man kan komma, desto mer harmonisk blir man. ( återkommer i senare blogg om detta). Om man är i stress, har sömnsvårigheter eller är orolig så kan trumhealing lindra och lugna.

Och ja, det fungerar över telefonen!

Inga kommentarer:

Använder Blogger.