Har vi tid med kärlekenIbland frågar jag mig, vad är det som är viktigt egentligen? Jo, kärleken.
Kärlekar.
För kärlek kan se ut på många sätt.

När människor blir sjuka eller när det händer något livsavgörande i livet så blir inget annat viktigt än kärleken. Vad spelar det för roll med alla prylar eller utseende eller vad grannarna tycker, när det enda man vill är att någon ska se och bry sig om. I livets slutskede tar man sig tid att hålla i handen, att samtala att se varandra. Kan man inte göra det medan tid finns?

Varför prioriterar då inte människor kärleken? Varför ta man sig inte tid?

Ofta hör man "han har inte tid", "han har inte ringt på två veckor", " hennes jobb går före". Kan det ta så mycket tid att höra av sig?  Kan man inte ta sig tiden att bry sig om någon annan?.Har du tid att se någon i ögonen? När tog du dig några sekunder senast att se någon i ögonen? Den du älskar eller någon främling? Vet du vad din bästa vän har för nyans på ögonfärgen?

Jag tänker också på barn som kräver uppmärksamheten. De behöver inte en kvart av förklaringar och förhandlingar, de behöver 5 sekunders ögonkontakt.

Har det alltid varit såhär? Man kan se par som varit tillsammans i 50 år och man ser att de tittar på varandra på ett speciellt sätt och vet att kärleken fortfarande finns kvar. De har tagit sig tid.

Jag känner att en av mina uppgifter på jorden är att medvetandegöra de små nyanserna av kärleken.

Jag säger ofta till mina kunder som söker en partner och frågar " Hur ska jag hitta honom/ henne?"
"Hur ska jag veta att hon älskar mig?" 

"Titta i ögonen, då vet du" svarar jag.

Men då behöver man ta sig tid, några sekunder minst.
Inga kommentarer:

Använder Blogger.