Aktivera din ljuspelare - en ljus övning à la mindfulnessLjuspelaren

Nu när våren kommit och ljuset återvänt så blir jag påmind om hur viktigt det är att ha sitt inre ljus aktiverat oavsett årstid. Vårt inre ljus eller inre kraft är där vi känner oss inspirerade, hoppfulla, energiska, stabila och harmoniska. Där vi lyssnar på våra egna känslor och vågar följa dem. Där vi kan känna villkorslös kärlek för oss själva och acceptera oss för de vi är. Att sprida vårt inre ljus förändrar världen.

När vi tänker oss att vi är i en ljuspelare, vilket jag kommer beskriva nedan, så hamnar vi i ett inspirerat flyt, vi är både trygga, jordade och intuitivt uppkopplade till vårt högre jag och universums visdomar. När vi aktiverar vår ljuspelare så är vi också automatiskt beskyddade från negativa, mindre ljusa energier som jag kallar det. Du undviker/vägrar helt plötsligt att dras med i andras drama till exempel.  Det handlar egentligen om att stanna upp när det är som mest, centrera sig och vara i nuet. Lite mindfulness men med en glad knorr. 

Egentligen spelar det ingen roll hur ofta eller när man aktiverar en ljuspelare eller ljusbubbla som en del kanske föredrar, men för de som vill ha en liten rutin att följa så har jag en liten instruktion för just ljuspelaren. Jag själv gör den på morgonen eller när jag behöver under dagen, men speciellt innan jag loggar på Spådam då den öppnar upp och fokuserar mig i min intuitiva kanal. 

Du kan sitta, ligga eller stå men ha gärna ryggraden och nacke i rak linje.
Andas sakta och djupt ett par gånger.
Blunda och föreställ dig att det kommer en vit och ljus stjärna uppifrån universum och närmar sig ditt huvud, stjärnan stannar ovanför huvudet och ljusstrålen lyser ner på dig, du kan känna ljuset när det går in via hjässan (kronchakrat) och hur den sakta går ner genom hjärnan, bakom ögonen, halsen, hjärtat, magen och till underlivet (rotchakrat). Låt ljuset sprida ut sig i armar och ben, så att hela ditt inre är upplyst. Från rotchakrat och utifrån båda fotsulorna ser du hur ljuset fortsätter nedåt i tre mindre pelare. De drar du djupt ner i jorden, ner till kärnan. Förankra ljuset på valfritt sätt. Se ljuspelaren vara på plats, hela vägen från stjärnorna, genom dig och till jordens kärna. Ta sedan upp jordens varma energi hela vägen upp till kronchakrat och var i det en stund. Låt Moder jords ovillkorliga kärlek sprida sig i kroppen. Andas djupt några gånger. Nu är du klar.

Visst känns det bra?  Sprid den gärna vidare.

Ljus och kärlek
Suss Spådam


Inga kommentarer:

Använder Blogger.