Lyssna på din kropp

Din kropp och känsla har alltid rätt!

Det här kortet, från The Wisdom of Surrender, säger att du ska lysna på kroppens signaler om en person eller siuation. Om du känner dig dränerad eller illa till mods så ska du vara försiktig. Om du känner dig full av energi och glädje så ska du gå framåt.

Ursprungsbefolkning och "stenåldersfolket" hade mycket utvecklat sinne för detta. De gjorde inget som bar emot. Deras överlevnad berodde på detta. Mötte man fel person kunde man få en yxa i huvudet, så det gällde att pejla in personen man mötte.

Jag önskar att den moderna människan kunde använda sig mer av detta. Att lyssna på kroppen, vad den behöver och vad den inte behöver.

Som ett exempel kan jag ta relationer där man aldrig får lugn och ro. Hela kroppen skriker i protest för att den ena parten driver upp stressen. Hur vore det att lyssna på kroppen och förändra situationen?

Likaså en ny relation där den ena parten är väntande och den andra är frånvarande nonchalant. Det dröjer inte länge förrän spänningshuvudvärken dyker upp. Frustrationen sitter som en knut i magen och när den nonchalanta äntligen hör av sig så har man varit arg under lång tid och det blir bara tjafs. Kanske då enklare att bara släppa den här personen, låta det rinna av, sluta vänta.

Har du lyssnat på kroppen när det gäller mat? Äter du det kroppen vill ha? Vare sig man knaprar på sallad eller äter tårta så vet kroppen vad den vill ha. Den säger "mums eller blä". Har du lyssnat på kroppen när den vill ha mat eller äter du bara för att det är dags enligt klockan?

Vi har mycket att lära av kroppen. Lyssna noga!Inga kommentarer:

Använder Blogger.