Håll dig borta från Drama

Idag drar jag ett Surrenderkort igen.

Vad är det som gör att en del människor skapar drama omkring sig? Att man redan på förhand vet att om Putte eller Berta är med, så händer det alltid något. Putte och Berta är fingerade namn och har bara till viss del sina förebilder i verkligheten. De fingerade personerna är inte könsbundna utan kan vara vilket som.

En del drama kan man skylla på alkoholen, eller på s.k " dåligt ölsinne". Nu ska det bli fest och Putte är bjuden. Värdparet diskuterar före kalaset om det är värt att ta hem honom, för tänk om det händer något? Förra gången Putte var med så drack han för mycket och blev för närgången på grannens fru, så att hon blev arg och skrek och svor. Dramat var ett faktum. Flera andra gäster blev beklämda av situationen och några valde att lämna festen. Dagen efter kom Putte tillbaka, var ångerfull och satt och grät hos dem i köket med en kopp kaffe medan han nyktrade till.

Hur blir det nu. Kommer han att sköta sig eller kommer han att göra bort sig igen? Vissa gånger har han ju ramlat in i möblerna och vält blomvaser och gjort sig till allmänt åtlöje. Kan man lita på honom?

Sen har vi Berta, som alltid ska stå i centrum. Om någon har skadat sig, så har hon skadat sig värre. Om någon har köpt ett fint klädesplagg så har hon köpt något ännu dyrare och ännu finare. Om inte Berta får uppmärksamheten blir hon otrevlig. Berta skapar gärna drama genom att gå bakom ryggen på sina vänner, får människor att känna sig osäkra och mindre värda. Hon känner sig alltid förbigången och talar högt om hur orättvist allt är. Hon skapar gärna intriger genom att ställa andra människor mot varandra, och kliver sedan undan själv och är nöjd med det hon åstadkommit.
Berta går till en annan vän och beklagar sig med hög röst, hon gråter, det är synd om henne. Än en gång får Dramaqueen sina behov tillfredsställda.

Surrenderkortet råder oss att hålla oss ifrän dramat. Även om man är känslomässigt engagerad i ett vissst drama så gör man klokt i att betrakta det på avstånd. Gå inte in i det, låt det inte påverka din sinnesfrid. Lägg inget ris på brasan utan håll dig neutral . Bidra inte med någon energi i dramat utan håll dig utanför. En eld som inte får bränsle falnar ner och dör ut.


Inga kommentarer:

Använder Blogger.