Hushåll med din energi
Hej! Jag skulle vilja prata lite om energi idag. Nedan ger jag en sammanfattad bild av min syn på (livs)energi, vad det är och hur vi påverkas av den.
 
Energin finns överallt, den är allt. Din kropp, din själ, din livskraft, dina tankar. Du ÄR energi. När du mår bra och är i balans flödar energin relativt obehindrat genom din kropp och sinne, via dina energitransformatorer = chakran. I svåra tider i livet läcker du istället energi, sådant som stress, oro och sorg kräver enorma mängder energi av dig och det gör dig trött och svag. Det skapas blockeringar i dina chakran som hindrar energin från att flöda fritt vilket kan göra dig sjuk. 

Det härliga med livsenergin är dock att du kan fylla på den igen, det finns oändliga lager att hämta kraft från. Universums healingbank finns tillgänglig för dig och genom att få healing, vara i naturen, umgås med djur eller barn, träna, kramas, bada badkar, måla eller liknande som du känner att du mår bra av, kan du fylla på med energi när du behöver. Gör det gärna till en vana att fylla på då och då, även när du mår bra och känner dig i balans. 


En sak som är viktig att tänka på är vilka människor du omger dig med. På arbetet är det svårt att styra detta, men på fritiden är det viktigt att du umgås med de som ger dig energi och inte bara tar av din. Efter ett möte med en vän ska du kunna känna att ni båda fått ett utbyte av varandra. Känner du dig efter ett vanligt möte med vännen dränerad på energi, nedstämd eller irriterad så har din vän antagligen krävt betydligt mer energi av dig än vad du har fått tillbaka. Se över din umgängeskrets, umgås med de som får dig att må bra och som du själv också vill väl. Den gamla klyschan ”att ge och ta” stämmer faktiskt bra när det kommer till alla sorts relationer. 

En annan sak som är viktigt att vara medveten om är att ta hand om sin kropp för att underlätta flödet av livsenergi i kroppen. Här gäller det att göra vissa val i vardagen, t.ex. äta mat när du är hungrig istället för en bulle, att ta en liten promenad om du har en stund över istället för att slötitta på TV. Att välja det hälsosamma före det som i längden gör dig mer blockerad och trött. Det behöver inte vara så stora förändringar du gör i din vardag, men sammantaget kommer detta leda till ett mycket bättre mående både psykiskt och fysiskt. 

Är du stressad så är motion enormt bra, eftersom allt överflödigt stresshormon i kroppen måste förbrännas. Du behöver inte ta i så enormt, en tjugo minuters promenad i skogen kan räcka. (Faktum är att hård träning inte ens är särskilt bra för en stressad, utmattad person). Känn efter vad du mäktar med och vad som får dig att känna dig glad och påfylld av energi efteråt. Jag tycker själv att det känns som att motion och träning som omvandlar överflödig fysisk energi (stresshormon och ackumulerad soffsittar-energi) till ny och fräsch mental energi. 

Detta var en kort beskrivning av min syn på livsenergi och vad den betyder för oss levande varelser. 
Tänk på att ta hand om dig lite extra nu och ladda inför höst och vintersäsongen. Fyll på dina energiförråd med ljus, glädje och kärlek och rensa bort så mycket du kan av sådant som tar av din energi. 💗

Inga kommentarer:

Använder Blogger.