Tre kort för dagen

Det handlar om vatten


I korten ser man tydligt att vatten är temat. Kanske inte så konstigt eftersom vi är i en månad när det normalt regnar mycket.
Vattnet fördelar sig ojämnt på jorden och i Europa har det varit svåra översvämningar. Vi har nyligen haft en tsunami och jordbävning i Indonesien.  Moder jord är i uppror.

Kortet 8 i mynt från  Native American Tarot visar på vattnets makt och kraft. Att kortet ligger bland pengar, mynt, visar även att vattnet har ett stort värde, och vi behöver ta vara på det på ett bra sätt. Personen på bilden har nästan tagit sig vatten över huvudet. Men vattnet är även renande, och slammet från havets botten bildade vår jordyta. Vattnet i kombination med elden är renande, det släcker törst och är transportmedel. Men vattnets kraft kan också vara förstörande.

Detta visar nästa kort som är Ess i bägare. Havsormen  kommer med full kraft.  I hans bakvatten ligger stormar, stora vågor och ödelagda städer. Havsormen vaktar sina ägodelar som kommer från förlista skepp. Dramatiskt kort som även visar en stor storm i antågande. Är det en storm som kommer från havet eller är det en storm som beror på människors dumhet och avundsjuka?  En storm i samhället som havsormen symboliskt visar? Ormen visar  även på healing och förändring. Ormen ömsar sitt skinn och kan alltid förnya sig.

Det sista kortet är Världen. Eller bollspelet som sägnen säger. Den stora Solen  har världen i sin hand, han kan bolla och leka med den, och även med väder och vind. Bilden visar även de 4 elementen luft, jord, eld och vatten. Här symboliserat i piprök, tobaksplantan, kristallen och krukan.

Korten är dramatiska och förebådar något som ruskar om världen.
Inga kommentarer:

Använder Blogger.