OvänskapNär man drar detta kort en måndagmorgon kan man fundera på om man ska krypa under täcket igen och bara ge upp.

Men vänta nu! Hur kan vi se på detta kort?
Fiendskap. Ovänskap. Motgångar.

Mannen som möter dig på din väg lyfter sitt svärd. Han står i vägen helt enkelt.

Många lever i relationer där det finns fiendskap. Ännu flera lever i reationer där det finns en undertryckt, dold fiendskap. Där det finns subtila signaler om att man inte ska ta plats för då blir det bråk. Man ska inte säga vad man tänker för då kan det straffa sig.  Då kan man se det som att man har en man med svärd i sin väg.
Hur ska vi få bort honom?
I min rådgivning brukar jag säga, gå därifrån, vänd om, släpp honom.
Jag brukar säga att en relation ska bygga på vänskap, ömhet, gemensamma mål och glädje.

 Det är inte lätt att lämna, det är nog det svåraste val man gör i livet, men ibland är det det enda rätta. En människa måste få ta plats, att få stå i sitt eget ljus, som jag brukar säga. Då kan inte en annan människa stå i vägen, och särkilt då inte en partner. Den människa som egentligen ska stötta dig, lyfta dig och skämma bort dig.

Många gånger förekommer detta även i arbetslivet. Någon vill dig inte väl, någon vill inte att du ska nå framgång, någon vill inte att du ska få stå i rampljuset. Bästa sättet är att gå runt en sådan människa. Låtsas att han inte syns, att mitt ljus utplånar hans mörker. Att sträcka på sig och veta sin egen kraft. För vem är han att kunna dämpa mig om jag står i mitt eget ljus?

Motgångar är till för att övervinnas. Motståndare är dina prövningar i livet.

Alla han och honom i denna text, kan naturligtvis bytas ut mot hon och henne. Själv använder jag aldrig något modernt pronomen.

Detta är ett tema som säkert återkommer.
Jag välkomnar diskussion i kommentarerna.

Inga kommentarer:

Använder Blogger.