Ta första steget!

Är du också en av dem som skjuter upp det som känns jobbigt?

Detta kort uppmärksammar den gamla ovanan att skjuta saker framför sig. Det  uppmanar oss att ta tag i saken även om det känns jobbigt.

Många gånger är det rädslan som bromsar. Rädslan för att misslyckas, att känna sig bortgjord eller för att man av erfarenhet inte har klarat av det man ville.

Kortet visar en trappa. Om man föreställer sig att trappan har 100 steg.... och tar 3 steg, så är det bara 97 kvar eller hur? Om man sedan tar ett antal steg till så har man hunnit halvvägs och sedan hux flux så är man uppe, och då har man klarat av det. Det är då man har lyckats! Men man behöver ta de där första stegen.

Man kan förflytta denna tanke till att bygga relationer.  Varför är det så svårt att ta första steget?
Har du tänkt på att från första trappsteget är det inte så högt att falla?
Om du nu ser någon som är attraktiv, som du hemskt gärna vill ha en relation med så varför inte undersöka om det är möjligt. Genom att ta första steget då, naturligtvis. Det finns så många bra sätt nuförtiden. Man kan ringa, man kan skicka sms, man kan maila, man kan fråga. Det finns egentligen ingenting som hindrar dig från att ta det där första steget.

För länge sedan kunde man "fråga chans".
" Har jag någon chans på dig?"  Svaret var ju då varierande. Man kunde få ett förskräckt Nej, eller ett Ja med ett blygt leende. Sedan löste det sig på något vis. Det krävdes samma mod, man var lika rädd, men på något vis var det enkelt, bara man tog första steget.

Jag tror att människorna gör det mer komplicerat än det är.

Så mitt råd är;  sitt inte och vänta utan ta första steget!


Inga kommentarer:

Använder Blogger.