Spå som en Sibylla

 Det är flera som har varit nyfikna på mina nya kort Sibilla Oracle Cards.
Jag köpte denna ganska billiga kortlek på en mässa. Det var det enda exemplaret som fanns, och jag drogs till den. Jag tyckte först den var ful, men jag  var rastlös och mina fingrar längtade efter något att blanda runt med. Det ser så fånigt ut att sitta och blanda sina visitkort, men nu fick jag en ny lek att lära känna.

Denna kortlek är en kopia av väldigt gamla tarotkort, orakelkort.
Varje kort har sin motsvarighet i vanliga spelkort, och är som tarotkort indelad i 4 olika grupper. Klöver handlar ju som oftast om pengar, och hjärter handlar om kärlek och relationer.
Varje kort har endast en kort fras ellet ett ord.
Det finns inte heller någon instruktionsbok, utan allt bygger på tarottolkarens intuition och mediala förmåga.

Det lustiga är att man kan få upp korten i olika kombinationer så att de får olika betydelse. Den som kan det här med sannolikhetslära inom matematiken kan nog lista ut hur många olika kombinationer man kan få ut av 52 kort.
Det är även detaljerade bilder som man kan få in många tolkningar på.


Jag tycker de är säkra att spå med. Ibland när jag har en fråga till mig själv så kan jag dra ett svar. Sedan tänker jag, äh, det var nog bara en slump, blandar allt vad jag kan och drar på samma fråga igen och får upp samma kort.
Vad är oddsen på det?
Alltså litar jag helt och fullt på kortens budskap.

Man kan göra fördjupningar på varje kort också, det är bara att fortsätta att dra några till som komplement.

Skulle du också vilja prova?

Inga kommentarer:

Använder Blogger.