Dagens kort


SkördetidAlla tre kort från Native Oracle Cards visar idag på årstidscykeln och att vi nu är inne i skördetid.

Fyra i mynt visar  att majsen är färdig att skördas. Även om vi på dessa breddgrader kanske har andra grödor än majs, så är det ändå dags att skörda. Majsen är mycket viktig för en stor del av jordens befolkning, och tanken går till Herrens bön, Vårt dagliga bröd giv oss idag. Det är inte alldelses självklart att alla har sin dagliga mat, och särskilt då när det är slut på löningen innan månaden är slut. Likaså går tanken till de som odlar "vårt dagliga bröd" här i Sverige. I år ser det bättre ut än förra året, men få tänker på deras ekonomiska stress innan de fått skörda det de sått. Kortet visar också kärleksparet och de har gemensamt fått se och ta ansvar för de barn de satt som frön att växa.

Kortet Kung i bägare visar också på  årstidscykeln. Hjorten tappar sina horn på hösten efter brunsten. När han har slagits om den feminina varelse som ska vara moder till hans barn, så fäller han hornen. Hans prakt.
Kan man dra en liknelse till människorna? När man är mån om sitt utseende som singel, men tappar stilen så fort man bildat par? 
För att återgå till hjortens horn, så växer de åter på våren, och bildar då ett grenverk som kan symboliseras som Livets träd, och visar på att allt går i cykler, varje år.

Ess i stavar visar på medicinmannens stav eller sticka. Enligt traditionen så har de olika trädslagen olika egenskaper. Sätter du en kvist i marken börjar den växa och är den av furu så planterar du fred, är den av björk ger den visdom, av poppel så ger den klarsynthet, och störst och starkast blir trädet om du planterar en ek.

Paralellt till allt detta är det gamla ordspråket, Du får skörda det du sår vilket är logiskt. Om du hela tiden tvivlar, så får du andra människor att tvivla på dig. Om du visar vänlighet får du vänlighet tillbaka och så vidare.

Den stora fullmånen i september kallas för Harvest Moon, då är det dags att skörda. Att ta in all den goda maten, grönsakerna, samla i ladorna inför vintern. Men även skörda ekonomiska framgångar och ta hem Kärleken!

Inga kommentarer:

Använder Blogger.