En kärlekshistoria

 


Här satt jag då ensam efter en lång relation och trodde inte på att kärleken kunde finnas för just mig. Jag hade gett allt och var trött på att vara den drivande i en relation. Att gå ut på datingsajt var inget för mig, nej fy vad skulle kunna hända?

Plötsligt fanns han bara där. Stilig, lagom ålder, bra jobb, ja han var faktiskt barnläkare. George från London. Han skrev ord till mig som fick mitt hjärta att slå volter. Kallade mig för My Love, och Dear, vilket ingen man gjort förut. 

Han skickade bilder från de viktigaste platserna i London, där alla turisterna gick, och han sa, att så fort jag kom dit, skulle han visa mig de platser, som betydde så mycket för honom. Vi chattade i flera månader och pratade om allt. Han fick mig att känna mig betydelsefull, vacker och sexig.  Han pratade om sin barndom, sin utbildning och delade allt som man vill dela med den man är är i. Hans foton på sig själv var jättefina. Stilig kille, i jobb, i fritidskläder, i segelbåt och med glas i hand på en fest. 

Hans liv kunde bli mitt, jag kunde stå vid hans sida. Varje dag väntade jag på hans mail och hans chatt på Facebook. Vi kunde ägna timmar åt varandra. Eftersom han hade en liten flicka på 10 år så var han ibland tvungen att stänga ner plötsligt, men sa alltid att han skulle dyka upp imorgon. Min  engelska är ok och hans var ju såklart perfekt, så vi konverserade på engelska.

En dag meddelade han att han skulle på uppdrag i Sudan, för Läkare utan gränser, han värnade om barnen, vilket visade på vilken godhjärtad man han var. Uppdraget skulle vara i 6 månader och efter det skulle han visa mig sitt London, vi skulle förlova oss och äta på den mest romantisk restuarang han visste. 

Några dagar senare skrev han ifrån Sudan. Han bekymrade sig för sin dotter i London som var hos en Nanny under tiden han var borta. Hon hade fått sin mobil stulen och kunde inte få loss pengar från sitt konto, och han kunde inte skicka därifrån. Så han bad mig skicka 6000 kr via Western Union till en bank i London som hon skulle kunna hämta ut. Jag skulle få tillbaka dem direkt. Inga problem, jag har ganska bra jobb.

Månaderna gick och han började längta hem, han vill avsluta sin tjänst där och ta sig tillbaka till London, för att fortare kunna träffa mig. Det var bara det att det skulle kosta honom motsvarande 50 000 skr att lösa ut sig från kontraktet, och ja du vet bankerna där nere är inte av denna världen, så skulle du kunna.... ?? Med viss tvekan tömde jag mitt bankkonto och gjorde en transfer till honom. Snart skulle vi mötas, och jag längtade.

Dagen kom när jag skulle boka min biljett och flyga till honom. Förväntningarna var enorma! Äntligen skulle jag få träffa mannen i mitt liv.

Han var borta. 

Raderad från FB, svarade inte på mail. Uppslukad av jorden.

Sorg, förtvivlan, skam. Jag hade gått på det! Det som alla varnade för. En bedragare. En kärlekstjuv!

Nu ska jag avslöja att detta är en fejkad berättelse. Jag har bara hittat på för att belysa ett problem som tusentals kvinnor, och även män utsätts för dagligen. Kärleksbedrägerier. Trots alla varningssignaler, trots att alla berättelser har samma mönster, så är det hela tiden nya offer. Polisen kan inte göra något åt det. Bankerna kan inte hjälpa till med pengar som gått upp i rök. Man är helt utlämnad till sig själv och sin skam. 

Känner du att du behöver råd i liknande situation, hör av dig. Du är absolut inte ensam!

Ta hand om dig!Inga kommentarer:

Använder Blogger.