Kråkan och Räven


 Det börjar bli mörkare dagar och det är lätt att tappa orken och känna mörkret komma krypande i både kropp och själ. Det öppnar även upp för att mysa under filten, tända ljusen och meditera. Det kan vara vilsamt att gå in i sig själv, att verkligen ge sig själv en stund av återhämtning, utan världens brus.

Jag drar tre kort för att se vad de säger i frågan.

Det första kortet från Native American Tarot  är 7 i svärd, Räven. Räven byter päls och anpassar sig till naturens färger. Räven är också den som finner nya lösningar genom att anpassa sig till situationen. Räven är en pajas som ser livsglädjen, den sjunger mot månen och dansar sin glädjedans innan den fortsätter på sin nya stig. Man brukar säga att räven hittar alltid nya stigar att gå. Kanske det är dags för dig att byta spår, att hitta en ny väg?

Nästa kort är Styrkan. Wakan-Tanka på Sioux språk. Energier med starka krafter är i omlopp. Det kan vara för att det är höstdagjämning, men även en större rörelse i jordens magnetfält. Min tanke går  till alla strandade valar som de hittar just nu. De simmar fel, kan inte navigera. Sådant beror på magnetfältets variationer, vilket även vi människor känner av med irritationer och ilska. Det man kan glädjas åt är att energier ständigt förändras, så snart är vi på väg uppåt igen. Ha styrkan att tillåta dig att känna det du känner. Det är ok att vara sur.

Nästa kort är 3 i bägare. Kråkan. Den gudomliga magikern som med ett slag av vingarna kan röra om i vädret, skapa storm eller få bort molnen så att solen kommer fram. Med sin näbb kan han skapa blixtar och väcka upp människorna från sin slöa dvala och få människor att reagera. Det kanske är dags nu att öppna ögonen och se bortanför det uppenbara, att meditera på det som är sanningen, och att få klarhet från Universum om vad som är viktigt.

Naturens tecken är ett budskap. Den som ser en räv och en kråka samtidigt den närmaste veckan kan vänta sig mirakel.


Läs mer om tarot på tarot.nu


Inga kommentarer:

Använder Blogger.