Vi gillar citat

Varför gillar man citat?

Citat kan vara ordspråk, gamla talesätt, utdrag ur poesi, sånger och dikter. De kan vara romantiska, sedelärande eller varnande. Meningen med ett citat är att det ska vara tankeväckande. Något att fundera på under dagen. Ett citat kan även sätta ord på den känsla man har just nu, men också ett sätt att förmedla en tanke och känsla till någon annan, om man inte hittar egna ord. Jag kan tänka mig att just under Alla Hjärtans dag är citaten som mest användbara. 

Redan de gamla grekerna myntade många ordspråk och uttryck.
Aristoteles skrev;
“Kärlek består av en enda själ som lever i två kroppar.” Här kan man nog ha grundbetydelsen av det moderna utrycket tvillingsjäl.
Och Sokrates skrev;
“Från de djupaste begären kommer oftast det dödligaste hatet”.  Vilket kan vara tänkvärt i t.ex. frågor om svartsjuka och avundsjuka.
Bibliska citat förkommer väldigt ofta utan att man vet varifrån de kommer. Där finns en hel avdelning som hete Ordspråksboken, där man kan göra fina fynd.
"Hellre bor jag i en vrå på taket än med en trätgirig kvinna." Vilket man i jämlikhetens namn kan byta ut mot "man". För osämja, tjat och trät är aldrig roligt i hemmet.

På vår sida Spådamer.se på Facebook lägger vi ofta upp ord för dagen, så gå gärna in där och titta och gilla vår sida.
Några av våra bästa citat:

  • "Om du ser någon utan ett leende, ge henne ditt."
  • "Lycka är högsta nivån av framgång."
  • "Låt karma leka med den som lekte med dina känslor."
  • "Ögonen behövs inte om hjärnan har stängt."
  • "Ord skär djupare än knivar."
  • "Ingen orsak att stanna är en bra anledning att lämna."
  • "Det svåraste är att se på när den du älskar älskar någon annan."
  • "När du hittar dig själv kommer du att hitta kärleken."
  • "Vissa skapar sin egen storm och blir upprörda när det börjar regna."

Det finns många fler, och citaten kommer aldrig att ta slut. Allt som händer i världen, i alla tider, kommer att skapa nya citat och talesätt.
För alla som arbetar som vi, med att hjälpa människor, så hittade jag detta citat:
“Var där för andra, men lämna aldrig dig själv.” – Dodinsky
Jag avslutar denna avdelning med en favorit ur Bamse:
"Först ska jag inte göra någonting alls, sedan ska jag bara ta dagen som den kommer." – Skalman


Våra rådgivare
Våra rådgivare har alla gått igenom tester som visar att de är godkända att arbeta hos oss. Vi har endast de rådgivare som uppfyller våra hårda krav. Alla våra rådgivare följer våra etiska regler. Genom att ringa oss på Spådam.se erhåller du en hög kvalité på samtalet.
Våra rådgivare har kunskaper inom skilda områden, både medialt och inom sitt övriga yrkesliv. Ofta är det en bra kombination mellan yrkeslivserfarenhet, utbildningar och talang. Alla är mycket empatiska och många förmedlar healing i samtalet.

Vår app
På App Store eller Google Play kan man hitta vår app som är gratis. Den är bra att ha för då ser man i realtid vilka spådamer som är lediga för samtal. Man kan även bevaka så att man får ett pushmeddelande när spådamen loggar in eller blir ledig för samtal. Genom att aktivera pushnotiser på appen får du även de senaste nyheterna, t.ex. när nya rådgivare börjar eller om vi har speciella erbjudanden.

Bemanning på Spådam.se
Vi på Spådam.se hjälps åt så att vi alltid finns till hands. Vi har öppet alla årets 365 dagar mellan 09.00 - 00.00. Det kan även vara så, att några spådamer finns tillgängliga både före och efter ordinarie öppettider och även utanför den schemalagda tiden.

Jobba på Spådam.se?
Är du ett duktigt medium, spådam, sierska eller känner du någon som har mediala kunskaper och vill ha ett långsiktigt jobb? Vi anställer kontinuerligt och är mycket noggranna i urval när vi tar in en ny rådgivare. Är du seriös och vill  genomgå våra tester för anställning i vårt härliga team, så skriv till [email protected] och skriv 'Söker arbete' i rubriken.

Här nedan förmedlar vi några favoritcitat från våra rådgivare:

Spådam Siri
Spådam Siri
"Om du inte finns när jag behöver dig kommer jag inte att behöva dig."

Siri arbetar med en symbolkortlek med 172 kort som består av ordspråk på fotografier. Korten läggs som ett pussel där det viktiga framträder i det mönster som bildas. Korten förmedlar, i kombination med de mediala intrycken, de budskap du ska ha. Dessa kort är speciellt tillverkade och finns inte att köpa. Många som ringt till Siri kommer ihåg vissa ordspråk, vilka används som extra energi och styrka i svåra situationer.

 
Siri - 118
Spådam Erika
Spådam Erika
"You cross that bridge when and IF you get to it."


Och liksom Erikas positiva inställning, så ska man inte ta ut några sorger i förskott, utan lösa problemen när och om de kommer. 
Erika är mycket språkbegåvad och hon talar flytande norska, engelska och italienska förutom svenska. Spådam Erika är specialist på relationer. Hon har stark intuition och hennes mediala gåva är nedärvd i släkten. Hon har hjälp av sina guider och hon känner in energier. Genom sin egen kropp får hon in dina känslor och sinnesstämning. 
Erika - 235
Spådam Ingaliz
"Bättre att vara ett original än en billig kopia."


Ingaliz spår dig med en stor portion humor och värme. Hon är ett erfaret medium som läser energi. Hon hjälper dig genom medial rådgivning att lyfta fram det unika hos dig och få dig att känna dig som den unika person du är. Dina känslor är dina egna och hon ger dig kraft till att stå för den du är. Hon hjälper dig att se möjligheter istället för hinder. Spådam Ingaliz är noga med att samtalet ska vara respektfullt och med förtroende. Du ska känna dig trygg och glad efter samtalet. 
Ingaliz - 153

Inga kommentarer:

Använder Blogger.