Magiska midsommarnatten närmar sig.Att midsommarnatten är rent magisk håller nog de flesta med om. Så varför inte prova den gamla traditionen att lägga sju sorters blommor under huvudkudden. Den du drömmer om är den person du kommer att gifta dig med. Skrock eller inte, roligt kan det bli i varje fall.


Då jag har pollen allergi så funkar det ju inte så bra med blommor. Tänkte att prova 7 sorters stenar istället under kudden nu på midsommar natten. Få se om drömprinsen dyker upp den här gången.

Förr i tiden så var midsommarnatten viktig med sina magiska krafter. Naturen fylldes av övernaturliga krafter och natten kunde sia om framtiden med hjälp av en rad olika ritualer. Kärleksspådomarna var särskilt populära hos ungdomarna.

Man kunde också leta upp en källa i skogen, klä av sig naken och gå runt den nio varv motsols så skulle kärestan synas i vattnets spegelbild. Det var naturligtvis mest unga kvinnor som ägnade sig åt det här eftersom giftermålet var viktigt för framtida försörjning.


Det som också var viktigt under ritualerna var att frångå det som var normalt, att vara tyst, klä av sig naken, att göra saker baklänges eller motsols. Ojämna siffror ansågs också magiska, jämna ansågs mer harmoniska och normala. Dessutom skulle man klättra över sju gärdsgårdar. Det kan bli svårt i dag när det är glesare mellan gärdsgårdarna. Så drömmer du inte om din käresta så vet du varför...


Skippar det här med att gå naken och hoppa över gärdsgårdar. Är ju mer i mogen ålder så jag lägger allt mina stenar under kudden och hoppas på att drömma om mannen i mitt liv. Så hoppas att du därute hittar din drömpartner i dina drömmar nu på midsommarnatten.


Önskar alla en riktigt GLAD MIDSOMMAR!


All lycka till er!


Nettan spådam.
Inga kommentarer:

Använder Blogger.