Vikten av att vara jordad i andligt arbete

 

Elementen

Allt andligt arbete handlar om balans. Det ska vara balans i kropp, själ och sinne. Minsta obalans skapar svårigheter i kontakten med andevärlden. Att arbeta som medium och spådam kräver mycket av koncentration/fokus för att lyssna på, se och känna andevärldens närvaro. Att ha mediumskapet som yrke kräver regelbunden vila, goda matvanor och psykisk balans, samt att man är jordad.

Vad finns det då för sätt att jorda sig?
Att utstta sig för elementen är det främsta sättet att jorda sig. Jord, luft, eld, vatten, och vind är naturens element. ( De kinesiska 5 elementen kan du läsa mer om i Horoskop.com  under sidan Kinesiskt horoskop )

Så att varje dag vara ute i friska luften är det bästa för att få balans. Enligt det klassiska talesättet, "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" så är det bara att ge sig ut, låta regnet piska i ansiktet (vatten luft och vind) och sedan gå in och tända en brasa om man kan, eller i enkelheten bara ett ljus, (eld), Andra sätt att jorda sig är att göra jordiska saker med händerna, t.ex baka, plantera om blommor ( jord) måla, snickra, handarbeta, eller storstäda.
Jag kan vittna om människor som arbetar medialt, att de känner att "skallen brinner" alltså man blir så uppfylld av det andliga att man glömmer att jorda sig. Detta är inte nyttigt, utan kan vara farligt och leda till utbrändhet. Andra medialt arbetande människor kan bli för " flummiga" och tappa verklighetsförankring om de inte jordar sig. Vi går ju trots allt på jorden här och nu och behöver fungera normalt i samhället.
Även för alla andra som inte har mediumskapet som yrke, kan det vara bra att känna till att, för få ut mesta möjliga av meditation, yoga och sökande av andlighet, så är jordningen det primära.


Inga kommentarer:

Använder Blogger.