Julklappsfunderingar

Nu kommer den tiden när man börjar få lite panik och funderingar över, hur man ska få ihop julklapparna till alla. Vem ska få? Hur ska man begränsa kretsen av mottagare? Ska det vara smått eller stort? Dyrt eller rimligt?
Tänk att man aldrig lär sig....
Alla familjer gör olika och det gäller att inte styras av all reklam som visas. Min strategi är att lyssna noga under året, på vad mina närmaste pratar om. Och om då vederbörade inte har hunnit köpa det själv, så fixar jag det till jul. Inom rimliga gränser då förstås!
Varför köper man egentligen julklappar? För min del är det nog lite egoistisk nostalgi. Jag vill behålla traditionen och samtidigt påminnas om min barndoms jular som jag i tidens perspektiv betraktar som mysiga och lyckliga. Då har jag ju naturligtvis förträngt besvikelser och avundsjukan av, att mina syskon fick finare saker, och mina klasskompisar fick 47 paket, för de hade förföräldrar viket inte jag hade.
I tidens  perspektiv är det inte heller paketen som är det viktigaste utan känslan av att vara tillsammans.
Jag vet också hur det är att ha en ensam jul. I livets variation har jag upplevt det också, och det är svårt, och jag känner med alla som lever i ofrivillig ensamhet. Jag är även medveten om att julen inte är lycklig för alla, till exempel där det finns alkohol och våld i hemmet. Detta är en fråga som jag inte tar upp just nu.

Jag återgår till julklapparna. När det står helt stilla i julklappstänket så finns det en sida med julklappstips på sidan om julhoroskop.
Horoskop.com där man kan titta på vad som kan vara aktuellt eller helt ur tiden  :)

Inga kommentarer:

Använder Blogger.