Dramatiska kort


Dagens kort ser vid första anblicken ganska dramatiska ut.

Det första kortet är tre i bägare och visar en fågel i stormen. Blixtar och mörka moln som skymmer solen. Havet är i uppror och ser farligt ut.

Men.... kråkan är en trollkarl. Med sin magi kan han skapa om situationen. Med sin kunskap kan han ändra människors synsätt på saker och ting. Med sin vassa tunga kan han sända blixtar och med ord förändra budskap. Med flaxandet av vingarna kan han ändra vindens riktning.
Som jag tolkar det så kan man alltid ändra energins riktning med hjälp av sättet man uttrycker sig på bland medmänniskorna. Man kan ändra synsätt och man kan ändra händelsernas riktning beroende på hur man beter sig.

Nästa kort är knekt i svärd. Coyoten har eld i svansen, han tyngs ned av en ryggsäck om halsen. Dramatiskt ja, men även här kan vi vända på bilden och se att prärievargen är en rackare, han knyckte elden av "Great Spirit" och gav till människorna, att använda med förstånd. Här kopplar jag dagens kort  med vädret som vi har i Sverige idag, där brandfaran är extrem i stora delar av landet. Använd det förstånd du har fått för att hantera elden på rätt sätt.

Vad finns i ryggsäcken? Vad kan du göra dig av med för att minska din börda och slippa snaran om halsen?

Det sista kortet är knekt i stavar.  En krigare på en mager häst. Han vänder sig om och uppmanar sina följeslagare till strid. I sin tomahawk kan han fånga blixtarna och ta styrka från dem. Kortet visar på maskulin styrka, stridsvilja, att inte ge upp och att man alltid har många med sig. Min tolkning är att du är aldrig ensam, en ledare tar hand om sin här. Det kan vara du som är ledaren, det kan vara du som ska föregå med gott exempel, det kan vara du som tar tag i ditt liv och visar var skåpet ska stå.

Vem är krigaren i dig?

Tarotskolan visar andra tolkningar av dessa kort.


Inga kommentarer:

Använder Blogger.