Spegelkort

Dagens kort ser lite galna ut.

Första kort ut är Drottning i stavar som förmedlar bilden av en kvinna. Tittar man på kroppen så är den rak och stilla, men håret blåser. Det finns en oro. Oron handlar om pengar. Hon behöver hjälp i en ekonomsk situation. Var ska man få hjälp om man inte frågar? Vad är hjälpen värd, och till vilket pris får man hjälpen?

Nästa kort, fem i mynt är kopplat till det första kortet. Här är det en kvinna som känner sig fängslad i sin fattigdom. Hon sliter sitt hår och hon blir galen av oro. Här förmedlar kortet att om man betraktar sig som fattig så förblir man fattig, om man betraktar sig som rik så kommer pengarna in. Det handlar om lagen om attraktion.  Om man oroar sig för pengar så gör man misstag i nuet, om man däremot ser med tillförsikt på sin ekonomiska situation så gör man bra placeringar och bra beslut, som resulterar i rikedom i det långa loppet. Om man saknar framförhålling i ekonomiska frågor så förblir man fattig.

Det sista kortet kan tyckas dramatisk om man har läst om Karons färja i litteraturen. Karon var färjkarlen som rodde över de döende till dödens rike. Men som i alla speglingskort så finns det flera tolkningar. Här handlar det om att det  alltid finns andra vägar. Om du tittar på bron, så är den trasig, alltså kan du inte gå över bron. Vad gör du då? Jo du tar färjan! Man vet inte riktigt vilken väg man ska ta förrän man provat de olika alternativen.

Det är aldrig kört. Det finns alltid en väg.

Inga kommentarer:

Använder Blogger.