Respektera livet och dess underverk

Det finns de som frågar efter lyckan. Det är inte så konstigt, lyckan är en drivkraft och det ultimata är att alltid vara lycklig. Man tror sig se hur andra människor är lyckliga och avundas deras till synes bekymmersfria tillvaro. Mycket av det är det som syns i sociala medier. Men vad är sant? Ofta letar man för långt bort efter lyckan. Om bara ..... jag hittar den perfekta mannen, det perfekta jobbet, mina barn lyckas i skolan, jag vinner högsta vinsten.... då ska jag bli lycklig.
Lyckan finns så mycket närmare än så.
Lyckan finns i de små ögonblicken, de små tingen i livet som man kan betrakta som naturens underverk, eller Guds underverk om man så vill.
Lyckan kan finnas i en ensam blomma bland alla höstlöv, eller en snorig puss från ett barn, ett oväntat  leende, ett bra mål i en fotbollsmatch, eller att bilen startar. Lyckan är inte beständig, man kan kanske inte vara konstant lycklig 24/7, men ju fler ögonblick man tar tillvara och respekterar  ögonblicken av underverk, desto kortare blir tiden man bekymrar sig, deppar eller känner sig ensam.
Livet i sig är ett underverk, det vet alla som kommit igen efter en svår sjukdom eller olycka.
Genom att ändra inställning och värdesätta det man har och det som fungerar kan man vara i flödet bättre och känna att livet är ganska ok, trots allt.

Inga kommentarer:

Använder Blogger.