Nyårsläggning enligt Siri

Gott Nytt År!

Jag la upp några kort att reflektera över inför det nya året. Många av er känner redan till de ord som står på korten. Detta är mina vardagskort, mina arbetsredskap som jag kopplar upp medialt på när någon ringer mig.

Vid första snabb överblick så framgår vänskapen som ledmotiv inför det kommande året. I samband med det så får jag in tankar om att man måste våga vara vän. Man behöver ta den där kontakten, inte vänta på att den andra ska ta första steget. Tankar finns även om syskonrelationer, eller andra familjeband som brutits av olika anledningar, "Alla älskar inte alla här i världen" är ett gammalt uttryck, och det stämmer säkert. Vänner väljer man, de har man inte fått på köpet, som man har fått med familjen. Men man kan välja att vara vän med sina familjemedlemmar. Man kan vara olika, men man kan respektera varandras olikheter och umgås på ett normalt sätt, d.v.s man kan "bete sig bra".

Korten innehåller även tankar om att världen är magisk, det gäller bara att se det. Ta vara på möjligheter till skoj och skratt, mera bus och mindre återhållsamhet. Vem bryr sig om du gör bort dig ? Jo, bara du.

2019 är ett år då det som påbörjats under 2018, ska fortsätta. Nämligen att allt lurendrejeri ska avslöjas, skynken ska falla, dimman ska lätta och man ska se sanningen helt naken. Fejkmänniskor kommer inte att få uppmärksamhet, utan de får stå där avslöjade. Politiker får visa vad de går för och fler människor kommer att uppmärksamma vad som sker i samhället.

Problemet med att människor bränner ut sig kommer att fortsätta, och det handlar inte om jobbet, utan det handlar om samhällets struktur, att man är i tävlingshets i att vara den perfekta människan, både vad det gäller utseende, träning, inredning och allt annat som definierar det perfekta.
Att våga gå mot strömmen.... ja det ger till slut lite mer frid i själen. Kanske är samhället lite på väg i allafall, eftersom en del börjar äcklas av konsumtionen.

Förälskelsens kort ser jag där  i botten. Glöm inte att förälskelser stimulerar lyckohormonerna, så min uppmaning inför 2019 är  "Bli Förälskad"  i en blivande partner, en partner som du redan har, i dina vänner eller i dina husdjur eller varför inte i dig själv!

All lycka och välgång önskar jag er alla inför 2019.
Siri

Inga kommentarer:

Använder Blogger.