Stilla tid i juletid!

Nu börjar det!
För den som inte börjat julstressen så är det hög tid nu att dra igång!

Vissa började redan i juli med en resa till Ullared, där julklappar inhandlades för halva semesterkassan.

Andra började julbaket i oktober och har lagom tröttnat på allt vad jul heter!

Måste det vara så här år efter år ? Att man aldrig lär sig.

Jul är så laddat, det är både förväntningar och ångest. Det är dyrt och det ställs krav. Det är även vackert och kärleksfullt.
Hur ska man hitta balansen i allt detta?
Svaret är inte enkelt, för det kommer an på var och en vad man önskar och vill få ut av det, men en sak som jag kan tipsa om är stilla stunder för sig själv.
Det behöver inte ta så mycket tid, eftersom tid är en bristvara, men det ska vara effektivt och medvetet.
Om man är på jobbet kan man ta 10 minuter av lunchen att bara stänga av hjärnan och bara vara i tystnad och "mörker" med sig själv. Och med mörker menar jag då att man kan blunda för att se sitt eget ljus, för det finns där om man tittar in i pannan. Gå gärna ut i friska luften, hitta ett avskilt hörn eller i värsta fall lås in dig på toa. Huvudsaken är att du får 10 minuter för dig själv, utan störningar.

Det är inte fel att sätta på en film efter jobbet och bara försjunka i den tillsammans med sina barn och tonåringar. Samla kraft och ta tag i något produktivt senare  på dagen när barnen ska lägga sig och du får göra saken effektivt istället för att ha missnöjda barn omkring dig. Barnen känner av din stress och blir kinkiga och tjatiga.

Vad är viktigast, perfekta hembakade lussebullar eller köpta bullar och ett gott humör? Ägna tiden åt att vila upp dig istället!

Relationer är även det en stor fråga i juletid. Ofta är förväntningarna för stora. Har man inte varit kärleksfull i november så är chansen minimal att man är kärleksfull i december, och särskilt liten under julen om alkoholen kommit in. Ta inga stora beslut i julstressen, låt allt lugna ner sig.

Mitt råd i julstressen... gör det du tycker är roligt och förenkla för dig själv. Det är tillåtet att fuska lite. Mota in dammråttorna i hörnet och tänd mysbelysning. Spraya lite med Ajax i hallen så vet  folket att du städat ;)

Det är ok att vara lat, och det är ok att ta från det undre lagret....
Inga kommentarer:

Använder Blogger.