Riva ner och bygga nytt

Tornet står för att riva ner och bygga nytt.

Som vid allt som ska renoveras behöver man gå till botten och se hur stadig grund det är. Finns det någon större skada, en spricka eller mögel?

Man kan lägga de aspekterna på en relation. Många försöker skrapa på ytan och reparera något som inte finns, eller något som inte har en stabil grund. En del håller ihop något där själva kittet, kärleken, saknas.
En del håller ihop "för syns skull". Det kan vara en samhällsposition, en ekonomisk situation, eller en kulturell norm som hindrar att man går skilda vägar när kärleken är trasig.

Min åsikt är att det är många som skadas i en relation där kärleken inte finns. Det kan yttra sig på olika sätt. En del stänger av och ägnar sig åt att vara otrogen, ägna all tid till jobbet, träningen eller blir helt enkelt bara likgiltig och död i själen. Gräl och våld ligger nära till hands när kärleken tar slut.

När är det dags att gå? Jag kan naturligtvis inte ge ett generellt svar på det, utan var och en måste väga för- och nackdelar med den relation man är i. Det första rådet jag ger är "titta på plus- och minuslistan".  Är det mer glädje än gräl i relationen, då finns det något att bygga på.  Är det mer minusposter så ska man nog överväga att lämna.

En annan aspekt av "Tornet" är att gå till botten med problemen i en relation. Det finns hjälp att få. Är grunden stark, så kan man alltid reparera de små sprickorna, och ibland behöver man proffessionella råd av en utomstående.

Om du vill veta mer om Tornet i tarotkorten så läs här.
Inga kommentarer:

Använder Blogger.