Börja leva!

Efter en lång och instängd vår börjar saker och ting klarna. Vi har vant oss vid att samhället inte fungerar som förut. Vi har lärt oss Coronakramar och lärt oss att umgås via videochattar. De senaste dagarna har restriktionerna lättats upp på vissa fronter.
Många brottas med ekonomiska funderingar och oro för framtiden.
Denna tid kommer att passera. Lättare för vissa och svårare för andra, beroende på hur nära man personligen drabbats av detta. En sak kan man vara säker på, det passerar!
Vad gör vi då under tiden? Mitt tips är att börja leva! Citerar en känd melodi "Don't worry, be happy!" Det finns så mycket annat att glädjas åt som är helt gratis. Nu finns förmodligen tid till mer reflektion, om hur man vill ha det i livet. Vad kan rensas bort och vad kan tillföras? Hur kan jag få in mer glädje i livet! Naturen är i vårt land tillgänglig för de flesta. Kan man  inte ta sig ut så finns krukväxter och balkonglådor. Flera vittnar om att fåglarnas sång är starkare i år. Kanske hör vi dem för att vi har tid att lyssna?
Det finns projekt som inte är slutförda, kanske en bok som inte blev läst, kanske en serie som man alltid önskat se. Det finns gamla vänner som man inte ringt till på länge. Det finns minnen som behöver tas fram och sorteras upp, både i själen och i fotoalbumet. Det är tid att få ett lättare bagage. Vi kommer in i en ny tid snart, då det inte ska finnas tungt bagage. Varje dag har nya möjligheter, så vad ska du göra idag? Börja leva?

Inga kommentarer:

Använder Blogger.