Boktips i sommartider

Vad kan vara bättre att sysselsätta sig med, under både heta dagar och regniga dagar under sommaren, än att ta sig en god bok.
Som andligt intresserad finns det en uppsjö av litteratur att fördjupa sig i.
Jag kommer här att kort presentera böcker, som jag själv har läst och som bidragit till min förståelse för denna intressanta värld.
Eftersom min andliga bana startade med healing så finns detta naturligtvis med.

12 Healers tankar om Healing av olika författare
ISBN:978-91-7785-339-8
Detta är en samlingsvolym där 12 olika healers berättar sin egen historia om healing. De förklarar, var och en på sitt sätt, om vad healing är.
De berätar öppet om den osynliga mystiken bakom healing.

Väck din inre healer av Eric Pearl
ISBN: 978-91-534-3035-3
När jag läste den här boken så hände något inom mig. Jag fick så mycket healing av den, att mina fingrar alstrade stötar av ström. Titeln på boken är verkligen passande. Boken är i tre avdelningar. I den första delen  berättar Eric om hur han upptäckte sin gåva.  Del två handlar om varför människor är sjuka och vad man kan göra åt det, och i del tre så finns instruktioner hur man arbetar som healer. Metoden Eric Pearl använder heter Reconnective Healing. Kort sagt att återställa kropp och själ i sin ursprungliga storhet, perfektion och balans.

Övertygelsens kraft av Gregg Braden
ISBN:978-91-534-3400-9
Gregg Braden skriver lite svårare böcker, men otroligt intressanta. Han skriver på ett vetenskapligt sätt med koppling till andligheten och Universums mysterier. Hans övertygelse är att ingenting är omöjligt, om man bara benar ut det och ser att allt har ett sammanhang. Han är mycket för att gå till roten av det onda och se orsaker, istället för att bara skrapa på ytan, vilket problem det än gäller.
Hans intressanta teori är att man kan skapa vad som helst om man är övertygad om att man klarar det.
Han skalar bort alla begränsningar såsom, arv, kultur, miljö, Jantelag etc. som begränsar dig som människa. Mycket intressanta teorier.

Meditations  av James Van Praagh
ISBN:9781844132331
Det här är en bok som man kan ha med sig i handväskan och slå upp en sida var som helst. Där finns korta meditationer för dagen. En lättsam bok, visserligen i denna utgåva på engelska, men lätt att förstå. Jag slår upp en sida för att få dagens tanke.
"Du måste börja ta ansvar för ditt liv. Du har verligen makten att kontrollera vad och hur du tänker och hur du reagerar på varje situation"  

Ha en fin sommar, och läs en god bok!

Inga kommentarer:

Använder Blogger.