Dagens kort


 När jag drar dagens tre kort från Native American Tarot så får jag ju spontana budskap först. Nu kom de plötsligt. Det är 2 kort från Stora Arkanan, vilket tyder på att det är starka budskap.

Det första kortet är Styrkan. Vargen som betyder beskydd. Jag tänker då på att man ska mata rätt varg, enligt det gamla indianska talesättet. "Det bor två vargar inom dig, den ena heter Kärlek, den andra heter Rädsla. Den du matar växer. Vilken varg vill du mata?" Det känns mycket viktigt i dessa tider att man ska vara kritisk till allt som sägs. Vad är sant eller inte? Enligt tarotkortleken symboliserar kortet Wakan Tanka, den store anden hos Sioux folket. Den styrka som finns hos alla och som kan förnya sig själv när den blir svag. Alltså kan man tänka, att om man känner sig svag, så kan man alltid ta tillbaka sin styrka. Förnyad kraft.


Andra kortet, 5 i svärd, är Buffalon. Buffalon är också styrka, men även frihet, oberoende, Alltså tillbaka till mina tankegångar, låt dig inte styras av vad du ser och hör, bilda dig en egen uppfattning och agera utifrån det. Buffalon som alltid har varit den viktigaste födan för Native People, representerar också kretsloppet. Att leva, att dö, att komma i jorden och återbildas till mull, där något kan växa, medan själen är fri.


Tredje kortet är Måttfullheten, Balansen, Tvåsamheten, Broderskap (Hunkapi) Att det ska väga jämnt. Endast svenskan har ett perfekt ord för det;  " lagom", inte för mycket inte för litet, är översättningen på detta i andra språk. Och här går mina tankar till slöseriet av jordens resurser, till exempel att handla för mycket varor som man inte behöver. Att skicka efter julklappar som sedan skickas tillbaka efter jul för att det blir dubletter etc. Att ha matlagningsprogram för barn på tv, där det frossas i delikatesser som sedan slängs bort. Är det måttfullt? Är det Lagom?


Alla dessa kort känns viktiga nu när vi dels har en pandemi, ett hysteriskt val i USA och julen i sikte.

Vilken varg matar du?

Inga kommentarer:

Använder Blogger.