Världen, tiden och rättvisan

 


Dagens kort från Native American Tarot visar först 6 i svärd, Sköldpaddan. Detta djur är en symbol för världen. Moder jord som har ett hårt skal och ett mjukt inre. Moder jord rör på sig och krackelerar genom vulkaner och jordbävningar, jordskred och potthål.
Vissa människor är också liksom sköldpaddan hårda på utsidan en har ett mjukt inre. Ofta döljer man sin känslighet med ett hårt skal. Man skyddar sig, och gör sig endast sårbar för den som får komma innanför skalet. Den som blivit sårad många gånger utvecklar ett hårt skal, som att det byggs på lager för lager. Det är väldigt vackert att se någon som vågar komma fram ur skalet och visa sitt inre.

Det finns även ett annat sort skal, behärskningen. Vi är i en tid när skalet krackelerar även på de behärskade människorna. I en påfrestande tid så behövs inte mycket för att den första sprickan ska bildas. Tyvärr kan detta yttra sig i att människor blir otrevliga, aggressiva, panikslagna eller superstressade. Det gäller att skydda sitt spruckna skal lite grann, så att inte allt väller ut på en gång.

Nästa kort är Rättvisan. Det visar den kosmiska buffalon. Symbolen för att allt blir rättvist till slut. Den visar även balansen mellan tillgång och förbrukning. När man förbrukat den sista tillgången, så är det slut på mänskligheten. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Här kan man reflektera över den stora överkonsumtionen av det som tär på jordens tillgångar. Det senaste året har de små sakerna fått större betydelse. Man kanske väljer den korta cykelsemestern istället för den stora Thailandsresan, och detta kan vara en hänvisning från Universum att det är dags att spara på tillgångarna.

Det tredje kortet visar 6 i bägare. Hackspetten, vilket också har symbolvärdet att man söker sig till det inre, såsom hackspetten hackar sig in i trädets kärna. Symbolisk söker man sig också till den inre kretsen av människor, till hemmets trygghet och till eftertanke och egen inre utveckling.

Sammanfattningsvis tycker jag att dagens kort visar den tid vi lever i, och att man kan finna en sorts lugn och trygghet av att man inte kan förändra så mycket just nu. Alltså att man  bara kan ligga lågt och "gilla läget".

Inga kommentarer:

Använder Blogger.