Tankens kraft, symboler och drömmar


Vi lever i en tid där det är mycket som utvärderas, sorteras och rensas ut, både i person och miljö. En tid där världen hamnat på kant och rätt läge att sätta fokus på vårt mående och våra mål. Det behöver inte vara svårt eller ett tvärkast i nya vanor. Mera att ge utrymme för reflektion i hur/vad vi känner och justera mot en förbättring i vårt inre. 
Börja med att ha lite hjärnkoll, vad tänker du på och vilka krav har du på dig själv, går de att göra mer positiva eller kanske bäst att helt skrota? Försök att ge dig själv tid till en kortare paus eller meditation som hjälper dig att fylla på och hitta balansen igen. Professor Bodils ställtid är något att ta till sig och använda i vardagen.

Att städa och rensa ut ger ro och plats åt det som har verkligt värde samt att det blir lättare att andas när energierna får flöda fritt. För den delen betyder det inte att allt måste ut på en dag, är du t ex en samlare så är du och då kommer högarna snabbt att växa igen. Istället kan då tanken om varför vara mer intressant och förebyggande, vad det som samlat på sig har för symbolvärde för dig? Symboler har alltid fascinerat mig, både spirituellt, i konst och hur vi tolkar dem rent kulturellt. Som ung dök jag ner i böcker och försökte pränta in alla betydelser jag fann. Jung var en stor källa och inspiration med sina arketyper och det kollektiva undermedvetna. Insåg nånstans på vägen att det också spelade roll vad min känsla var i mötet, att jag kunde lita på den första tanken för att finna ut vad den personliga betydelsen var för mig. Drömmar är ett bra exempel där de kan vara väldigt tydliga när vi använder oss av basala kunskaper men där den personliga tolkningen är väsentlig och i mitt tycke alldeles nödvändig. Det är i drömmen vi sorterar de tankar och intryck vi står i/fått under dagen. Samtidigt är det också då som vårt undermedvetna har chansen att lyfta fram sådant vi omedvetet registrerat eller vill få oss att se. 


Där vi värderar vår person och stärker den får vi en stadigare grund att stå på, med det som resultat har vi lyckats med en viktig rensning av onödiga tankar. Och som sagt så är det tankarna som ger oss känslan, där de är positiva mår vi bättre. 

Stå rakt upp och ner i vårsolen, blunda och andas djupt:) 


Ljus och kärlek🦋                                                                                                                                         Spådam Sandra     

 

Vill någon läsa mer av vad jag skrivit om Attraktionslagen finns här en länk:)

https://blogg.spadam.se/search/label/Spådam%20Sandra?&max-results=6Inga kommentarer:

Använder Blogger.