Det andliga inom kärleksrelationer - Vi glömmer bort det!

 


Vi glömmer lätt bort den andliga nivån i våra kärleksrelationer. Vi människor är vana vid att ge varandra gåvor i materialistisk form, men vi glömmer ofta bort att det som sägs i relationen, men slutar med ett tomt löfte, bryter ned det andliga. 
Görs det rent "på känn", när den ena parten känner av att dennes pojkvän/flickvän är ledsen, och bara helt från ingenstans ger den en stor kram eller en puss, utan att ha sagt något så är det mer på en spirituell nivå. 
Den andliga kommunikationen mellan ett par växer med tiden, eller så kommer den direkt vid första mötet. Chansen finns att ni kan ha stött på varandra i förra liv - om det känns som att ni hade ett band redan från början. 
Tyvärr så genomsyras många relationer idag mestadels om det materialistiska, då vi känner att vi inte "hinner" eller "orkar" prata om våra problem, att våga visa känslor och sårbarhet. Samma sak med barnen idag, som växer upp med Ipads, mobiltelefoner och sociala medier. 
Andligheten stärks i form av att uttrycka känslorna direkt, visa att du finns för henne/honom, att denne kan gråta ut hos dig. Istället så vallfärdar vi till gåvor, tillfälliga lösningar för till exempel barn som är lite överaktiva - och istället för att gå till lekplatsen, så får dem en Ipad att sitta vid i ett par timmar. 

Idag är vi alla så stressade av alla ideal, hur vi ska se ut, hur vi ska bete oss, TV-såpor där människor gifter sig med främlingar, att vi måste följa våra favorit-influencers/youtubers, gilla och prenumerera osv. 
Vi får aldrig glömma bort att kärleken började någonstans. Vi alla har flera tvillingsjälar som är avsedda för olika perioder i våra liv, enligt mig. De ska lära oss något inför nästa relation. Kom ihåg att allt sker av en anledning! 
Att verkligen prata ut med sin partner om saker som ni har skilda åsikter om får den andliga kommunikationen att stiga. När ni öppnar upp era hjärtan helt och hållet, så ökar tilliten till denne. Det är precis som att era själar kan dansa bättre utan att trampa varandra på tårna. 
Viktigt är också acceptans i kärleken. Håller ni inte med varandra på olika punkter, så agera inte med ilska, dömande eller frustration. Agera med ödmjukhet och lättsamhet. Ni båda får ha och ska ha olika åsikter! Världen hade sett tråkig ut om alla tyckte samma sak. 


Också viktigt i kärleken är att lyssna på vad den andre säger. Har den ene redan bestämt sig för att denne har rätt, och inte kommer att ändra åsikt - då stängs känsligheten för den andliga kommunikationen ner. Det blir som att den som vägrar lyssna har en mur omkring sig. 
Andlig kommunikation kommer naturligt, när ni båda vågar vara sårbara inför varandra. När ni vågar svälja er stolthet och se på ett gräl med en helhet. Att ni sitter med varandra i lugn och ro, och bara möter varandras blickar och pratar - på riktigt. Inte bara kallprat. Känn in och öppna upp ert halschakra och säg exakt vad ni tycker och känner. Gå inte runt och håll på ilska, svartsjuka och sorg. 
Det är inte svagt att vara ledsen eller arg. 

Öppna själen för varandra! Kärleken stärks och de andliga banden blir bättre. 

All min kärlek och ljus till er!

Alexa
Inga kommentarer:

Använder Blogger.