Energitjuvar

 


De flesta av er har säkert hört talas om "energitjuvar". De lever på din energi och hittar alltid problem på dina lösningar. Vi alla har någon i vår närhet, en gammal vän, kollega eller klasskamrat som lever sitt liv i ett ständigt mörker, och bränner alla sina broar. Alla människor är rövhattar, och kan inte göra sitt jobb ordentligt. Inget är bra nog för dem, och kommer aldrig bli det. Pratar du med en heltids-energitjuv så är det ingen idé att ge denne råd. Det kommer inte gå in ändå. Allt är på den enskildas eget ansvar, om denne vill göra en förändring i sitt liv eller inte. 

Det är svårt om man har en familjemedlem som tar lite extra energi - men det finns små "energiladdningar" man kan göra innan man ska träffa personen, och efteråt. Det finns oftast en förklaring till varför vissa är mer negativa än andra, och det är självklart att man ska få prata av sig! Det är därför vi är utrustade med sympati och empati! 

Att samtala med en energitjuv är precis som att prata med en tegelvägg - noll respons. Men när de väl har nåt att säga så är det oftast bara negativitet om allt och inget. Deras arbetssituation suger, maken/makan är en idiot och hela kroppen värker varje dag. Bara elände. De vägrar se nåt ljust i det mörka, och har mer eller mindre bestämt sig att stanna kvar där dem är i sitt liv. Inget kan hjälpa dem, hur mycket råd och huskurer de gör. 

Det är väldigt påfrestande att prata med en energitjuv. Det brukar kännas som en lätt bakfylla när man har pratat med dem. Bara en total energidränering och sedan helt plötsligt så blir man själv på dåligt humör. Man vill bara gå och lägga sig och sova i 100 år. Energitjuven har projicerat sina känslor och problem på dig. Du kanske har en riktig skitdag på jobbet, är sjuk eller att din partner har lämnat dig. Du tar lite mer energi än vanligt, och att dem du ventilerar med kan bli lite trötta på dig om du ältar alltför länge. Men i alla relationer ska det vara 50/50. 

Nästa gång den som lyssnade på dig när du spydde galla över din chef eller kollega, så ska du finnas där lika mycket som den du pratade med gjorde innan. Det är en rättvis energiöverföring, eller hur? 


Alla är vi mer eller mindre energitjuvar ibland, men vissa är det på heltid. Här kommer lite tips på kristaller och övningar du kan göra innan du ska träffa energitjuven:


KRISTALLER

KARNEOL - den motverkar negativitet, får oss att känna oss kreativa och upprätthålla vår positiva energi. Stjärntecken: Lejon, Vädur och Skytt. 


BERGSKRISTALL: den renar negativa energier och får oss att tänka och känna i klarhet. Den skyddar mot negativa energier och neutraliserar auran. Stjärntecken: alla. 

CITRIN: en sten som står för självkänsla och självinsikt! Den uppmuntrar dig att våga säga det du vill och frigör sedan energierna i en positiv form. Stjärntecken: Tvillingen. ÖVNING

1.Ta ett djupt andetag och tänk dig att du andas in ljus energi.

2.Andas ut lugnt, och visualisera att mörka energier och blockeringar sipprar ut från ditt energifält.

3. Be samtidigt dina guider eller kraftdjur om beskydd inför mötet. Att din energi ska bibehållas och att du inte ska ta åt dig av det negativa. 

4. Andas in och ut så mycket du känner att du behöver. Tänk dig att ju mer du fått in ljus energi i ditt fält, så formas det som en beskyddande bubbla (eller vad du själv ser, vad du får till dig, stämmer för dig.) 

5. Sätt ihop handflatorna och tacka ödmjukt efter att du jordat dig klart. 


Med all min kärlek och ljus! Låt ingen ta ert ljus från er. 

Alexa 


Inga kommentarer:

Använder Blogger.