Nymånens kraft och hösten som är både färgsprakande och spöklik.

 

Idag är det nymåne igen och lite regnigt och ruggigt ute. Får alltid en känsla av att det är mer mystik nu på hösten. Mörka skuggor som gör att det blir mer spöklikt ute. Känns alltid tryggare inomhus nu när mörkret faller på. Då får man tända ljus och göra det lite mysigt inne. Många av oss får en viss känsla av mer andlig närvaro nu på hösten som kan förstärkas av nymånen.


Försök att känna in om ni kan känna energiförändringar runt omkring er vid nymåne till exempel. Meditation och healing är bra att utöva som förstärks av månens energier.

Om man som jag är intresserad av gammal folktro med övernaturliga väsen, gengångare och gastar mm så är hösten den tid som förstärker den andliga spöklika närvaron.


Man kan känna av en närvaro. Detta är den vanligaste kontakten. Man upplever en känsla av att inte vara ensam eller att någon iakttar en. Det kan även handla om tryck- och temperaturförändringar, oförklarliga rysningar, andningssvårigheter, hörselförändringar eller en allmän obehagskänsla. Gemensamt för dessa fenomen är att man varken ser eller hör något ovanligt. Bara känner av en energiförändring, det som brukar kallas det sjätte sinnet


Det är den här formen av kontakt man måste lära sig att känna igen för att inte missa den. De flesta spökkontakter inleds med någon av dessa diffusa närvarokänslor. De, så att säga, varnar för vad som komma skall. Är man då uppmärksam och öppnar sina sinnen kan det ibland hända att man får uppleva mer påtagliga, och ibland handgripliga, fenomen. Man kan höra dem. 


Det handlar ofta om poltergeist , eller knack / buller-andar som de även kallas. Det är de som sysslar med det klassiska kedjerasslet på vinden. Det kan handla om ljudet av fotsteg, skrik, hästdragna vagnar, musik, röster, ytterdörrar som öppnas och slår igen t.ex. Ljud är också vanliga varsel som ofta infaller på natten mellan kl. 02:00 och 04:30, även lampor som tänds och tv brus etc. 


De här spöklika andarna är oftast väldigt obehagliga men de behöver föras över till ljuset så att de får frid. De vänliga andar som hälsar på oss är det en helt annan känsla med. Har själv upplevt både obehagliga andar och de (vänliga andar som är med oss som beskyddare).


Så om ni törs ge er ut på spökjakt så närmar sig ju halloween snart…


Ha en spännande och skön höst!


Nettan spådam.Inga kommentarer:

Använder Blogger.