Energierfarenheter, del 3!
💜💜💜💜


Älskar du dig själv, kan andra också älska dig!”Den som letar på utsidan, drömmer, den som leta på insidan, vaknar”


Att prata med människor, kan vara svårt, men varför inte göra det enkelt. Prata till människan om sådant du vill prata om och inte vad du ”tror” andra vill höra!
Det är då det kommer direkt från hjärtat!💜💜💜💜


Detta är fortsättning från ”Energierfarenheter, del 2" Klicka på texten för att komma dit om du inte redan har läst den!


Det enklaste sättet är att försöka förstå varför vi vandrar på jorden. Vi har alla vår personliga livsplan som sagt. Och det betyder att vi är här för vår personliga utveckling skull. 

Det handlar inte om att trampa på andra för egen vinning skull, det slår endast tillbaka på dig själv, rätt onödigt.
I detta bör vi tjäna våra medmänniskor givetvis och finnas till med villkorslös kärlek.

Men åter till hur vi spar på vår egen energi.
Om vi lägger ut energin till alla andra hela tiden, stannar vi delvis upp i vår egen livsplan, planen vi är här för. Det blir som att fly på ett sätt, vi tar inte ansvar för oss själva.

Men vadå inte ta ansvar? Att hjälpa andra är ett stort ansvar.
Givetvis är det så, men först handlar det om att vi ska hjälpa oss själva med sådant vi ska gå igenom i vårt lärande eller läkande. Det hjälper ingen om vi lägger ut vår inre energi till någon annan med att bli helt uppslukad av dennes problem.

Okej, läs vidare.

Vi kan medvetet hjälpa, när någon ber om hjälp och inte tillåta att personens problem blir ens eget dygnet runt. Då bär vi andras bördor och till och med gör jobbet åt dom, där finns det ingen som helst personlig utveckling.

Det blir som att vi går in i andras integritet, vilket inte är helt okey.
Lika med att ge healing, jag själv ger endast healing eller känner in andra om personen ber om det, det blir mer kraftfullt då.

Vilka ska vi ta emot healing ifrån då? Vem som helst? Nja, inget kan skada då healing är av ren villkorslös kärlek, men blir det för ditt högsta bästa tro? Vi kan prata mer om det vid ett annat tillfälle.

Om vi känner in andra automatiskt, så behöver vi lära oss att hantera det hela. Det är att vara känslig för energier. Och känslig, kom ihåg det är att vara stark. Det är då vi kan spara vår egen energi och utvecklas än mer. när vi kan hantera det. Det ligger enbart hos dig, inte hos någon annan. Hur du tar emot eller släpper det.

Att hålla andras bördor, ja det är en mycket fin gest under en period om det behövs, men inte under en längre tid.

Men, vad leder det till då?

Det enda det leder till är att du tillåter din energi falla över till andra personer. Sedan pausas den enes eller oftast bådas personliga livsplan upp. Det leder till stagnation som inte alls är någon utveckling, för någon.

Det blir också som en rejäl omväg, fast vi lär oss något utav det. Det ligger en poäng i det för att få oss vakna upp än mer. Där vi förstår att vi bör går vår väg och inte andras vägar som leder till att vi lever andras liv.

Vad vore vi utan varandra?

Vi behöver verkligen varandra här på jorden. Att ge varandra stöd och ge lite råd om det behövs, eller bara finnas till och lyssna. Att kunna lyssna framför allt, och inte hela tiden lösa problemen åt andra. Låt andra komma på lösningen själv, deras lösning, det kallar jag en suverän utveckling.

Det bör inte bli en stagnation för någon av parterna. Det gäller att veta och framförallt våga släppa taget om den andra i rätt läge, just för den andra personens utvecklings skull och vår egen givetvis.

Att ge råd bör vi ändå vara lite försiktiga med, vi kan oftast ge råd efter vår egen erfarenhet, vilket inte är att förkasta. Om vi inte kanaliserar från vårt hösta bästa är det bra. Visst det är bra med en del allmänna råd på vägen. Men tänk till, är det för allas högsta bästa?

"Livet är underbart, när vi inser det är det ett rent mirakel!"

Ibland kan man säga stopp och det är av kärlek, men personen ser inte det så. Utan mer som om någon inte bryr sig. Om vi lyssnar på våra hjärtan i samklang med att inte se det från vårt eget perspektiv, ser vi klarare och mer tydligt.

Vi människor ger varandra fantastiska möjligheten till utveckling hela tiden. Vilken människa du än möter. Så va uppmärksam på hur du reagerar på andra människor. Bli nyfiken på vad det väcker i dig, är det en känsla som ”triggar” dig, ja då har du funnit något att jobba med. GRATTIS! 😍

Det leder till mer utveckling för din skull. Annars släpp det och va genuint ärlig här mot dig själv, är det mitt eller inte? Det kommer ändå till dig vid ett annat tillfälle, så ta en ordentlig titt på dig själv direkt, ”är det mitt eller inte?”

Så lägg inte skulden på andra, att andra får dig att må dåligt. Detta ämne kan vi prata mer om, kanske jag skriver mer om det vid ett senare tillfälle, jag tycker det är ett intressant ämne, då det berör oss alla, på ett eller annat sätt.

Men vänta nu, ska jag ta emot och tåla allt?

Nej, givetvis inte, vi ska kunna säga stopp och med bestämd avsikt, inget velande, inget gränsöverskridande, utan stopp med bestämd avsikt. Annars blir det ett velande som betraktas som ett ja. Så ett bestämt nej.

En balansgång handlar det om, och det krävs ett genuint intresse från dig.
Är vi i ett extremt jobbigt motstånd, bör vi släppa det motståndet, och leta en annan väg, som en karta i vår livsplan. När vi är rätt på vår livsplan, går livet enklare. Vi alla vandrar denna väg på olika sätt. Ett motstånd kan även vara en utveckling i något som får oss att växa, försök att se och känna skillnaden.

”Efter varje motgång, så kommer det alltid en ännu större framgång”

Ditt liv är ditt, andras liv är deras, vi kan stötta och ge en del råd och finnas där vid behov.  

Det handlar inte om att vara egoistisk, där vi trampar på andra för egen vinning skull, inte så. Jag vill kalla det för att vi har som två egon. Det ena är egot som vill föra oss framåt i positiv riktning, och den andra som vill få oss osäkra och tvivla. Båda är bra då vi lär oss att välja och att få balans i livet.

Vi har den fria viljan att välja, så välj det positiva.

Lätt att falla dit? Ja det händer och vi behöver påminna varandra om det vi redan vet. Livet och våra medmänniskor påminner oss om just detta, att välja att inte tillåta andra ta vår energi. Så några ”energitjuvar” finns inte, inte enligt mig i alla fall.

OM du ändå tror det, så ta en noggrannare titt på dig själv, ”vad ska jag lära mig av detta?” Ta emot det med tacksamt och lär dig något utav det!

Vi människor håller gärna hårt i det jobbiga, det som faktiskt får oss att må dåligt, varför är det så?
Det vill jag prata mer om vid ett annat tillfälle, för i det bor mängder av onödiga rädslor.

Tydligen kommer det en del 4, hej å hå vad spännande då jag inte riktigt vet exakt vad det kommer att handla om. Förutom det där med att ”hålla hårt i det jobbiga”

”Ingen kan få dig att må dåligt, utan din egen tillåtelse”


·        Du kan gå hundra kurser, och läsa hundra böcker för att försöka må bättre.

·        Allt handlar om att genuint komma sig själv närmare och att ge sig själv den kärlek som vi själva behöver. Att helt enkelt lyssna inåt för där finns svaren vi behöver.

·        Även att kunna ”bolla” med någon i vår omgivning eller varför inte ringa en spådam www.spådam.se, jag heter Annika och har direktkod 226 om du vill prata med mig.

·        Du vet väl att du kan boka en tid med oss, där vi får en genuin
stund tillsammans för att se vad som ska fram till dig, i din utveckling här på jorden.

·        Välj att våga förändra Ditt liv med att lita på dig själv mer.
Sen kan du läsa hundra böcker och gå hundra kurser. Då vet du mer vad som är till dig. Som en extra krydda!


Detta var en fortsättning från ”Energierfarenheter, del 2" Klicka på texten för att komma dit om du inte redan har läst den!


Livsljuskram 💜
Annika - 226Inga kommentarer:

Använder Blogger.