Energierfarenheter del 1!
 💜💜💜💜Energierfarenheter, del 1!


 💜💜💜💜


Om hur vi kan känna in våra medmänniskor
på både gott & ont!

Har du någon gång känt dig helt slut, där energin helt tappats bort? Ja det har du säkert, det kan vi alla känna till och från. Men vad beror det på då?

Min bana med att ha denna känslighet, och känslig är att vara stark, tro inget annat. För mig var det just så.
Jag märkte hur min energi försvann och nästan som om jag förvandlades till någon annan, som inte var jag.

Jag trodde allvarligt att det var något fel på mig eller att de andra var de så kallade ”energitjuvarna” Jag säger direkt nej till det, det finns inga ”energitjuvar”, dom skapar vi helt själva.

Låt mig förklara hur jag menar med det, men först, allt är helt naturligt och precis som det ska. Detta tog mig en enorm tid att förstå det till en början. 

Att jag är empatisk och att kunna ha förmågan att känna in andras energier och då både deras psykiska och fysiska mående. Här kan ni säkert förstå hur jag i slutet av dagen kände mig, nog med mitt eget liksom, kan man tycka.

Idag ser jag det som en enorm styrka och livet har lärt mig att hantera det, jag tränar fortfarande på det vid kontakt med andra, både över media och personliga möten.

Vad är det som gör att man känner in andra så kraftfullt? Jo, det finns två orsaker om detta, det ena är att man bryr sig om andra och då alldeles för mycket. Vilket leder till att kraften man har läggs ut på andra och ”matar” dom med vår egen energi, hjälper andra personer så att säga men kanske på din egen bekostnad. 

Visst är det bra att hjälpa, fast på ett annat sätt.
Okej, hur visade livet mig hur jag skulle hantera detta då?
Kanske jag ”tänkte och kände” fel eller kanske hade jag ”otur” när jag tänkte och kände? Nej givetvis inte, vi ska bry oss om varandra men inte till vilket pris som helst, om vi då förlorar en del av oss själva.
Tänk så det kan vara, vi kan gå ett helt liv och lära känna andra, sedan står vi där en dag och undrar

-Men vem är jag då?

Jag fokuserade helt enkelt för mycket på vad andra tänkte och vilket mående de hade, utan att de bad om det. Människor älskar att prata om sig själv och berätta saker, precis som jag gör nu. Detta tar inte utan det ger energi för att jag vill det, och det är lyssnaren eller läsaren som väljer hur den reagerar.
Allt beror på vart vi är på vår livs resa.

Är en person stark, så känner andra det och frågar inte så mycket om personens mående.

Den andra kanalen, är att när vi är känsliga för andras energier vare sig vi är medvetna om det eller inte, så märker vi av det, vi blir trötta, tömmer oss på energi. Tur är så finns det lösningar på dessa problem också.
Hur löste jag detta problem då?

Vi tar det där med ”tjuvarna” först.

”Energitjuvar” tror du på att dom verkligen finns? Det trodde jag också en gång i tiden, tills jag förstod vad det handlade om. Jag tillät andra ta min energi, helt självmant. Men hur då? Ja, om jag säger dessa ord så kan du ha dom med dig nästa gång du ”tror” du blivit utsatt av en ”energitjuv”

”Ingen kan få dig att må dåligt, utan din egen tillåtelse”

Hur menar jag då? 

Som jag skriver, det är din egen tillåtelse att andra får dig att må dåligt, visst om någon slår till dig utan anledning, har du inte tillåtit det och kan bekräfta att denna person ska du då undvika. Men hur som helst, om du är på jobbet och någon påverkar dig med sitt dåliga humör eller en vän som påverkar dig negativt, vad är det då?

Jo, du tillåter personen att påverka dig, har du aldrig tänkt på att personen har en dålig dag och låter det gå ut över andra? Varför? Troligtvis mår personen uppenbarligen inte bra och här tillåter du dig att påverkas, är det ditt eller personens problem? Du vet att du mådde så bra, just det, du mådde så bra och nu fick personen dig att må dåligt.

Varför händer detta? Ja det undrar man över i ett sådant läge, men förklaring finns för har du ett problem så finns lösningar.

Exempel: Och nu talar jag direkt till dig!

Du läser det jag skriver nu och det är ju rent idiotiskt att du lägger tid på detta? Har du inget vettigare för dig idag?

Okej, hur kändes detta för dig?

Du kanske fick dåligt samvete av att du borde göra andra saker, eller du kände dig påhoppad personligen och kanske kände en smula ledsenhet inombords?
Kom då ihåg!

”Ingen kan få dig att må dåligt, utan din egen tillåtelse”

Glöm aldrig bort värdet av dina egna val, de nedvärderas ofta.

Vad är då lösningen på detta problem?

Om vi granskar oss själva på morgonen, hur mår jag och hur är mina energier är idag? Då vet vi vad vi själva står och kan utgå från det. När vi blir ”utsatta” från andra, kan vi fråga oss själva ”Säger detta mig något och är det något som ligger hos mig som jag behöver granska?” Är det inte det, släpp då det direkt för då ligger det hos den andra personen. Svårt? Vi kommer till det hur vi bör göra.
Men är det något inom dig som vaknar och det känns jobbigt, granska då ditt inre, vad är det och varför påverkas du?

Fortsättning följer!


Psst....

 Läs gärna fortsättningen "Energierfarenheter del 2!" (Klicka på texten)


Livsljuskram 💜
Annika - 226

Inga kommentarer:

Använder Blogger.