Energierfarenheter del 1!
 đŸ’œđŸ’œđŸ’œđŸ’œEnergierfarenheter, del 1!


 đŸ’œđŸ’œđŸ’œđŸ’œ


Om hur vi kan kÀnna in vÄra medmÀnniskor
pÄ bÄde gott & ont!

Har du nÄgon gÄng kÀnt dig helt slut, dÀr energin helt tappats bort? Ja det har du sÀkert, det kan vi alla kÀnna till och frÄn. Men vad beror det pÄ dÄ?

Min bana med att ha denna kÀnslighet, och kÀnslig Àr att vara stark, tro inget annat. För mig var det just sÄ.
Jag mÀrkte hur min energi försvann och nÀstan som om jag förvandlades till nÄgon annan, som inte var jag.

Jag trodde allvarligt att det var nĂ„got fel pĂ„ mig eller att de andra var de sĂ„ kallade ”energitjuvarna” Jag sĂ€ger direkt nej till det, det finns inga ”energitjuvar”, dom skapar vi helt sjĂ€lva.

LĂ„t mig förklara hur jag menar med det, men först, allt Ă€r helt naturligt och precis som det ska. Detta tog mig en enorm tid att förstĂ„ det till en början. 

Att jag Àr empatisk och att kunna ha förmÄgan att kÀnna in andras energier och dÄ bÄde deras psykiska och fysiska mÄende. HÀr kan ni sÀkert förstÄ hur jag i slutet av dagen kÀnde mig, nog med mitt eget liksom, kan man tycka.

Idag ser jag det som en enorm styrka och livet har lÀrt mig att hantera det, jag trÀnar fortfarande pÄ det vid kontakt med andra, bÄde över media och personliga möten.

Vad Ă€r det som gör att man kĂ€nner in andra sĂ„ kraftfullt? Jo, det finns tvĂ„ orsaker om detta, det ena Ă€r att man bryr sig om andra och dĂ„ alldeles för mycket. Vilket leder till att kraften man har lĂ€ggs ut pĂ„ andra och ”matar” dom med vĂ„r egen energi, hjĂ€lper andra personer sĂ„ att sĂ€ga men kanske pĂ„ din egen bekostnad. 

Visst Àr det bra att hjÀlpa, fast pÄ ett annat sÀtt.
Okej, hur visade livet mig hur jag skulle hantera detta dÄ?
Kanske jag ”tĂ€nkte och kĂ€nde” fel eller kanske hade jag ”otur” nĂ€r jag tĂ€nkte och kĂ€nde? Nej givetvis inte, vi ska bry oss om varandra men inte till vilket pris som helst, om vi dĂ„ förlorar en del av oss sjĂ€lva.
TÀnk sÄ det kan vara, vi kan gÄ ett helt liv och lÀra kÀnna andra, sedan stÄr vi dÀr en dag och undrar

-Men vem Àr jag dÄ?

Jag fokuserade helt enkelt för mycket pÄ vad andra tÀnkte och vilket mÄende de hade, utan att de bad om det. MÀnniskor Àlskar att prata om sig sjÀlv och berÀtta saker, precis som jag gör nu. Detta tar inte utan det ger energi för att jag vill det, och det Àr lyssnaren eller lÀsaren som vÀljer hur den reagerar.
Allt beror pÄ vart vi Àr pÄ vÄr livs resa.

Är en person stark, sĂ„ kĂ€nner andra det och frĂ„gar inte sĂ„ mycket om personens mĂ„ende.

Den andra kanalen, Àr att nÀr vi Àr kÀnsliga för andras energier vare sig vi Àr medvetna om det eller inte, sÄ mÀrker vi av det, vi blir trötta, tömmer oss pÄ energi. Tur Àr sÄ finns det lösningar pÄ dessa problem ocksÄ.
Hur löste jag detta problem dÄ?

Vi tar det dĂ€r med ”tjuvarna” först.

”Energitjuvar” tror du pĂ„ att dom verkligen finns? Det trodde jag ocksĂ„ en gĂ„ng i tiden, tills jag förstod vad det handlade om. Jag tillĂ€t andra ta min energi, helt sjĂ€lvmant. Men hur dĂ„? Ja, om jag sĂ€ger dessa ord sĂ„ kan du ha dom med dig nĂ€sta gĂ„ng du ”tror” du blivit utsatt av en ”energitjuv”

”Ingen kan fĂ„ dig att mĂ„ dĂ„ligt, utan din egen tillĂ„telse”

Hur menar jag dĂ„? 

Som jag skriver, det Àr din egen tillÄtelse att andra fÄr dig att mÄ dÄligt, visst om nÄgon slÄr till dig utan anledning, har du inte tillÄtit det och kan bekrÀfta att denna person ska du dÄ undvika. Men hur som helst, om du Àr pÄ jobbet och nÄgon pÄverkar dig med sitt dÄliga humör eller en vÀn som pÄverkar dig negativt, vad Àr det dÄ?

Jo, du tillÄter personen att pÄverka dig, har du aldrig tÀnkt pÄ att personen har en dÄlig dag och lÄter det gÄ ut över andra? Varför? Troligtvis mÄr personen uppenbarligen inte bra och hÀr tillÄter du dig att pÄverkas, Àr det ditt eller personens problem? Du vet att du mÄdde sÄ bra, just det, du mÄdde sÄ bra och nu fick personen dig att mÄ dÄligt.

Varför hÀnder detta? Ja det undrar man över i ett sÄdant lÀge, men förklaring finns för har du ett problem sÄ finns lösningar.

Exempel: Och nu talar jag direkt till dig!

Du lÀser det jag skriver nu och det Àr ju rent idiotiskt att du lÀgger tid pÄ detta? Har du inget vettigare för dig idag?

Okej, hur kÀndes detta för dig?

Du kanske fick dĂ„ligt samvete av att du borde göra andra saker, eller du kĂ€nde dig pĂ„hoppad personligen och kanske kĂ€nde en smula ledsenhet inombords?
Kom dÄ ihÄg!

”Ingen kan fĂ„ dig att mĂ„ dĂ„ligt, utan din egen tillĂ„telse”

Glöm aldrig bort vÀrdet av dina egna val, de nedvÀrderas ofta.

Vad Àr dÄ lösningen pÄ detta problem?

Om vi granskar oss sjĂ€lva pĂ„ morgonen, hur mĂ„r jag och hur Ă€r mina energier Ă€r idag? DĂ„ vet vi vad vi sjĂ€lva stĂ„r och kan utgĂ„ frĂ„n det. NĂ€r vi blir ”utsatta” frĂ„n andra, kan vi frĂ„ga oss sjĂ€lva ”SĂ€ger detta mig nĂ„got och Ă€r det nĂ„got som ligger hos mig som jag behöver granska?” Är det inte det, slĂ€pp dĂ„ det direkt för dĂ„ ligger det hos den andra personen. SvĂ„rt? Vi kommer till det hur vi bör göra.
Men Àr det nÄgot inom dig som vaknar och det kÀnns jobbigt, granska dÄ ditt inre, vad Àr det och varför pÄverkas du?

FortsÀttning följer!


Psst....

 LĂ€s gĂ€rna fortsĂ€ttningen "Energierfarenheter del 2!" (Klicka pĂ„ texten)


Livsljuskram 💜
Annika - 226

Inga kommentarer:

AnvÀnder Blogger.